V petek, 30. maja 2024 nas je v vrtcu obiskala potujoča knjižnica, ki je prinesla prav posebno doživetje za naše malčke. Knjižničarka je za najmlajše otroke pripravila dve čudoviti pravljici. Najprej jim je prebrala pravljico o Zelo lačni gosenici, ki je otroke popeljala skozi čarobno preobrazbo iz gosenice v čudovitega metulja. Nato jim je predstavila še pravljico o osamljenemu medvedu.

Za starejše otroke je knjižničarka izbrala pravljico z naslovom Račka, ki ne mara vode. Otroci so z zanimanjem poslušali zgodbo o rački, ki je premagala svoj strah pred vodo in na koncu odkrila, kako zabavno je lahko plavanje. Poleg tega pa so uživali tudi v kamišibaju, tradicionalnem japonskem načinu pripovedovanja zgodb s pomočjo ilustracij z naslovom Podari še več objemov.

Obisk potujoče knjižnice je bil za vse otroke izjemno doživetje. Knjižničarka jih je navdušila s svojim pripovedovanjem in jih popeljala v svet domišljije. Takšni dogodki so odlična priložnost za spodbujanje ljubezni do knjig in branja že v najmlajših letih.

Najlepša hvala knjižničarki in celotni ekipi potujoče knjižnice za čudovito dopoldne.

Zapisala: Miša Božič

(Visited 26 times, 1 visits today)
Dostopnost